Podłaczenie radia do CAN - niefirmowe

Wymiana, przebudowa, zmiana,
przemy_slav
Posty: 435
Rejestracja: 14 maja 2014 12:46 pm
Lokalizacja: Pruszków
Samochód: 2007 Pacifica 4.0 FWD LPG, 2008 Sebring 2.4
Postawił flaszek: 1
Dostał flaszek: 4

Re: Podłaczenie radia do CAN - niefirmowe

Post autor: przemy_slav » 31 lip 2019 05:57 pm

U mnie chińczyk działa od kilku miesięcy. Są bolączki, np nic nie robisz i włącza się explorator plików :) Albo nagle przestaje widzieć kartę sim. Ale ogólnie jestem zadowolony. O tu: viewtopic.php?f=46&t=7630&p=74359
Moja Pacifica http://forum.chryslerforum.pl/viewtopic.php?f=123&t=4808

Awatar użytkownika
głodźillaryki
Posty: 866
Rejestracja: 29 paź 2015 06:35 pm
Lokalizacja: Ryki
Samochód: Pacifica 3.5 awd / dodge grand caravan 3.8
Postawił flaszek: 8
Dostał flaszek: 12

Re: Podłaczenie radia do CAN - niefirmowe

Post autor: głodźillaryki » 31 lip 2019 07:30 pm

przemy_slav
Masz cos takiego,że,,,, działa radio i jak zapalasz silnik, to radio włącza się od nowa,,?,,co trochę trwa i jest troszke wkurzające,,
W moim to by była jedyna wada tego sprzetu.....
Usilnie staram się pisać poprawnie , i nie robić błędów ortograficznych ( czasami się to udaje...)

przemy_slav
Posty: 435
Rejestracja: 14 maja 2014 12:46 pm
Lokalizacja: Pruszków
Samochód: 2007 Pacifica 4.0 FWD LPG, 2008 Sebring 2.4
Postawił flaszek: 1
Dostał flaszek: 4

Re: Podłaczenie radia do CAN - niefirmowe

Post autor: przemy_slav » 01 sie 2019 03:36 pm

głodźillaryki
Nie, najczęściej włącza się od razu pulpit lub ostatnio używana aplikacja. Chociaż zdarza się, że radio się bootuje od nowa, co trwa pewnie ok minuty. Od czego to zależy nie doszedłem do tej pory. Na pewno nie od czasu postoju.
Moja Pacifica http://forum.chryslerforum.pl/viewtopic.php?f=123&t=4808

abes2162
Posty: 167
Rejestracja: 15 maja 2017 02:52 pm
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Samochód: Pacifica 2007 AWD
Postawił flaszek: 3
Dostał flaszek: 9

Re: Podłaczenie radia do CAN - niefirmowe

Post autor: abes2162 » 01 sie 2019 04:06 pm

Ja mam kamerkę zasilaną z gniazdka zapalniczki po stacyjce, po włączeniu zapłonu czekając aż Paca się "wypika" kamera zdąży się uruchomić a w momencie kręcenia rozrusznikiem spadek napięcia jest taki że kamera się wyłącza i już się nie uruchamia sama. Strasznie to upierdliwe i zamierzam zastosować układ na chipie NE555 opóźniający zasilanie na wyjściu o nawet 60 sekund. Może do Twojego radia też by się nadał taki gadżet.
ne555.JPG

Awatar użytkownika
głodźillaryki
Posty: 866
Rejestracja: 29 paź 2015 06:35 pm
Lokalizacja: Ryki
Samochód: Pacifica 3.5 awd / dodge grand caravan 3.8
Postawił flaszek: 8
Dostał flaszek: 12

Re: Podłaczenie radia do CAN - niefirmowe

Post autor: głodźillaryki » 01 sie 2019 08:43 pm

Czyli w gruncie rzeczy.... I tak dobrze trafiłem, że tylko taką przypadłość moje radio ma jak opisałem,, 😀
Usilnie staram się pisać poprawnie , i nie robić błędów ortograficznych ( czasami się to udaje...)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audio zmiany i modyfikacje”